Coaching and Mentoring International
partnerski programi

CMI je međunarodna organizacija mentora i trenera pod stručnim vodstvom Prof. Davida Clutterbucka, vodećeg svjetskog autoriteta za mentoring I koučing u poslednjih preko 30 godina.

Kroz globalnu mrežu edukovanih i akredovanih trenera i konsultanata pružamo multinacionalnim i lokalnim kompanijama usluge razvoja održivih visoko učinkovitih mentorskih programa u organizacijama, team-coachinga, executive coachinga i mentoring I programe uvođenja coaching i mentoring kulture u organizacije i timove.

Kako pokazuju globalni trendovi, razvojni mentoring i  coaching postaju najtraženiji alati u razvoju organizacija i ličnom  razvoju pojedinaca, koji omogućavaju značajne promjene u znanju, radu i razmišljanju.

Dostupni moduli

Namenjeno leadershipu, pristup jedan na jedan, kojim se potpuno fokusiramo na osobu i, prema potrebama, razvoj specifičnih veština ili sveobuhvatni profesionalni i lični održivi napredak i rast.

 

Fokus je na usvajanju temeljnih znanja o mentorskom odnosu i ulogama mentor/ mentee. Rad na usvajanju naprednih modela bazičnih veština slušanja, propitivanja, davanja feedbacka, vođenja i savetovanja, izgradnje odnosa, kreiranja svrhe i aktivna upotreba anegdota, metafora i analogije. Demonstracija alata i modela za kvalitetan mentorski odnos.

 

Kvalitetni mentorski programi za planiranje sukcesije, talent management, smanjenje retencije i sveobuhvatno jačanje organizacije kroz povećanje lojalnosti i razvoj zaposlenih. U saradnji s vašim leadershipom i HR timom, kreiramo kompletnu strategiju teedukujemo i mentoriramo vaše zaposlene pri implementaciji programa, uz garanciju visoke učinkovitosti i ‘hands-on’ podršku naših stručnjaka.

 

Kod mentoring programa koji obuhvataju velik broj zaposlenih ili zaposlene u različitim zemljama, ekonomski ima smisla osposobiti vaše ‘in-house’ trenere za sprovođenje edukacije za mentore i menteeje u vašoj organizaciji.Ovaj intenzivni trening opremiti će vaše trenere svim potrebnim znanjima I veštinama da dizajniraju i sprovode treninge mentorskih kompetencija u vašoj organizaciji, uključujući opsežan set alata, vodič za trenere, opsežan priručnik sa vežbama za mentoring edukaciju i mogućnost kontinuirane podrške naših stručnjaka.Ovaj program uključuje i CMI licencu, obnovljivu svake tri godine.

Vođenje strukturiranog mentorskog programa je kompleksno i zahtjeva ekspertizu.Ovaj intenzivni trening namijenjen je voditeljima mentorskog programa u vašoj organizaciji i osmišljen je tako da vas vodi kroz svaki korak planiranja, implementacije, održavanja i merenja učinkovitosti mentorskog programa u vašoj organizaciji.Polaznici će dobiti i detaljan Vodič za managere mentorskog programa, studije i primjere dobre i loše prakse, forme i obrasce za selekciju, uparivanje, mjerenje i sl., Vodič za samoporocjenu programa prema Internacionalnim Standardima za Mentorske Programe u organizacijama, kao i mogućnost daljnje profesionalne podrške.

 

Istraživanja pokazuju da je uvođenje coaching kulture u organizacije jedan od najaktuelnijih trendova u poslovnom svetu današnjice, a ujedno i najzahtjevnijih zadataka CEO-a ( DeLoitte, 2016.) Ova radionica facilitirati će vaš HR i leadership u indentificiranju kako bi coaching kultura izgledala u vašoj organizaciji, šta se zaista želi time postići i koji su koraci da se to dogodi. Razjasnićena koji će način coaching i mentoring strategija podržati ostvarenje ciljeva vaše kompanije. Modulom je obuhvaćena i konkretna strategija s planom aktivnosti i budgetom.

 

Kada lider i njegov tim uče o coachingu zajedno, i preuzimaju kolektivnu odgovornost u okruženju visoke psihološke sigurnosti, pozitivne promjene u načinu razmišljanja i organizacijskoj kulturi događaju se brzo.Ovaj višemjesečni proces događa se kroz susrete jednom mjesečno, koje facilitiraju naši stručnjaci, što omogućava stvarno usvajanje ‘coaching-mindseta’ i konkretnu implementaciju i primjenu usvojenog u svakodnevnom radu.

Team Coaching i Executive coaching

Ako smatrate da imate potrebu za eksternom uslugom team coachingaili executive coachinga, obratite nam se s poverenjem. Prvo ćemo zajedno s vama napraviti procenu da li je upravo to alat koji vam je potreban, a zatim preporučiti iskusne akreditovane stručnjake, lokalne ili internacionalne, od kojih ćemo coacha koji najviše odgovara vašim specifičnim potrebama.

Kontaktirajte nas

Pitajte nas sve što vas zanima, potrudićemo se da odgovorimo u najkraćem mogućem roku

TOP